Üdvözlet

Üdvözöllek Magyarország elsőszámú, leginformáltabb Grimm rajongói oldalán! Ezt az oldalt azért hoztam létre, mert nagy rajongója vagyok a sorozatnak, és szeretném veletek is megszerettetni ezt az izgalmas műsort. A legfrissebb hírektől, az epizódismertetőkön és a szereplőkön át egészen a kulisszatitkokig mindent megtalálhattok. Remélem megszeretitek a sorozatot, és visszatértek többször is!:)

Üdvötlettel: Gabo, az admin

 
Következik
Egyesült Államok
5.01. ???
NBC, 2015. ősz
ISMERTETŐ ELŐZETES
Magyarország
3. évad ismétlése

TV2, péntek késő esténként

4. évad új epizódok
Viasat6, hamarosan
Magyar felirat
4.22. ??? (Cry Havoc)
LETÖLTÖM MEGNÉZEM ONLINE
 
Admin
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Partnerek

American Horror StorySherlock
Once Upon a Time
Harry PotterTrónok Harca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorozat

Mi az a Grimm?

A Grimm az amerikai NBC csatornán futó fantasy-krimi sorozat, a Grimm-testvérek meséi alapján. A sorozat az amerikai Oregon állam Portland városában forog és játszódik, többek között a sok környező erdő és park miatt is. A fő készítők Stephen Carpenter, Jim Kouf és David Greenwalt, a gyártók pedig a Universal Media Studios és a Hazy Mills Productions. Egy epizód hossza 45 perc. Érdekesség, hogy az epizódok elején az adott epizód tartalmára utaló rövid idézetet mutatnak, melyek egy-egy Grimm meséből származnak.

2008-ban először a CBS csatorna állt elő egy hasonló ötlettel, Brothers Grimm címmel, ám ebből végül a forgatókönyv írok sztrájkja miatt semmi nem valósult meg. Néhány évvel később az NBC (2011. januárjában) jelentette be, hogy berendeltek egy sorozatot Grimm címmel, majd márciusban el is kezdődött a pilot forgatása. Végül a csatorna májusban berendelte az egész évadot. A premier 2011. október 28-án volt az NBC-n, azóta minden évad ugyanígy az őszi szezonban kezdődik, és tavasszal fejeződik be, közte egy rövid téli szünettel. Általában péntekenként van adásban a sorozat, de a második évad néhány epizódja hétfőn vagy csütörtökön volt látható. Ugyan a sorozat nézettsége nem kiemelkedően magas, ám a többi NBC-n látható sorozat átlagához képest igen jó, ezért eddig minden évben berendelték a következő évadot. A részletes nézettségi adatokat IDE KATTINTVA találod!


A Grimm Magyarországon

Magyarországon a TV2 kezdte el a sorozat vetítését 2012. február 10-én késő este, a második évad 2012. november 23-án indult, viszont csak 2013. szeptemberében adták le az évadzárót. A harmadik évadot 2014. január 23-án kezdték el, ám az első néhány epizód után lekerült a műsorról, és azóta sem került vissza adásba a sorozat. A csatorna nagyon elbánt a sorozattal és a rajongóival is, ugyanis legtöbbször éjfél után, olykor hajnalban kezdődtek az epizódok, így természetesen a nézettség is értékelhetetlen volt. Ezzel ellentétben a Viasat6 becsületesen, az első évad 2013. június 4.-ei premierje után egyben leadta az első két évadot, kedd esténként 22:00-kor, ám mivel kábelcsatornáról van szó, itt sem örvendhet magas nézettségnek a sorozat. A részletes nézettségi adatokat IDE KATTINTVA találod!
Azóta mind a TV2, mind a Viasat6 elkezdte előröl ismételni a sorozatot, hetente egy-egy epizódot adnak le.


Szereplők

A főszereplőt, Nick Burkhardt-ot David Giuntoli alakítja, őt választottak ki először a castingon. Őt követte a Monroe szerepére kiválasztott Silas-Weir Mitchell, majd sorban a többiek: Russel Hornsby Nick nyomozópartnerét, Bitsie Tulloch pedig Nick szerelmét alakítja. Rajtuk kívül Sasha Roiz és Reggie Lee láthatóak a sorozatban főszereplőként, a kezdetektől fogva. Claire Coffe, aki Adalindot alakítja, már a legelső epizódban feltűnt, ám csak később vált állandó szereplővé. Rosalee Calvert, akit Bree Turner alakít, szintén csak a második évadra lett állandó szereplő.

 
Az alaptörténet 

A középpontban a portlandi nyomozó, Nick Burkhardt áll, aki nyugodtan éli életét szerelmével, Juliettel, egészen addig, amíg be nem állít Marie néni, akitől megtudja: Ő valójában egy Grimm. A Grimmek feladata, hogy leszámoljanak a Keveréklényekkel, és fenntartsák a rendet az emberek és a Keveréklény-világ között. Nicknek segítségre lenne szüksége, de Marie néni  Adalind, a Boszorkányszörny áldozatává válik. A nagynéni a lakókocsiját Nickre hagyja, melyben az évszázadok óta összegyűjtött könyvek, bájitalok, fegyverek találhatóak; Nick ezek segítségével tanulja meg, mit kell tennie Grimmként.
Nick egyik ügye során ismerkedik meg Monroeval, a Dúvaddal, aki egy rövid idő után segítője és barátja lesz.
Persze nem könnyű Grimmnek lenni, Nicknek meg kell védenie nyomozótársát, Hanket; és Juliettet, de ez nem megy könnyen, mert rengeteg Keverék akarja az ő, és a közeli ismerőseinek halálát.
Egy újabb gyilkosság során egy másik támogatót is szerez, Rosaleet, aki nem csak Nickkel kerül jó kapcsolatba, hanem Monroeval is.
Miután egyre több ügyet megold Nick, egyre tapasztaltabb, egyre több mindent tud. De nem csak ő: a körülötte lévők is gyanakodni kezdenek, Juliette, Hank, és még Wu őrmester is. Juliette mire megtudná a teljes igazságot, hatalmas bajba kerül, Hank pedig a lelki összeomlás szélére…


A Grimm-testvérekről

A sorozat a német Grimm testvérek műveihez nyúl vissza. Jacob Grimm és Wilhelm Grimm, a németországi Hanauban születtek, mesegyűjtők és nyelvtudósok voltak, 1806-tól gyűjtötték a meséket. 1810-ben újra együtt voltak Kasselban, és 1811-ben Jakob kiadta első művét a lovagi énekekről. Wilhelm első könyve régi dán meséket tartalmazott. 1813-1816-ban a Régi német erdők című újságot adták ki, régi német mesékkel. 1815-ben a Gyermek- és házimesék második kötetét adták ki. A mesék nagy kiadása hét, a kisebbik tíz kiadást ért meg még életükben. Régi regéket is adtak ki, amik azonban nem voltak olyan népszerűek, mint a mesék. A fivérek kínosan ügyeltek, hogy a durva, nem gyerekeknek való részleteket és kifejezéseket mellőzzék, ugyanakkor az a sorozatra nem mondható el. Rengeteg a véres jelenet és az ijesztő teremtmény, ezért is 16-os korhatárral fut a sorozat. A német szálak egyébként fellelhetőek a nevezéktanban is, ugyanis majdnem az összes lénynek német neve van, mint pl. a Blutbad, a Hexenbiest vagy a Hundjager..
2012-ben 200 éve, hogy megjelent első kötetük, a Gyermek- és házimesék. Ennek köszönhetően a közelmúltban különösen nagy diskurzus alakult ki a mesék és a testvérek élete körül.

A fogadtatás

A sorozat premierje vegyes kritikát kapott, a Metacritic indexén 55 pontot a 100-ból.
Tim Goodman, a The Hollywood Reporter-től azt mondta: „Van benne valami borzongató, megvan a humor, és megvan a lehetőség a történetben, hogy csavarjanak rajta.” Mike Hale, a New York Times-tól azt írta: „A poénok egy része működött, ahogy a félelmetesebb jelenetek is valóban ijesztőek voltak, és másodszori nézésre a kivitelezés még nagyobb benyomást tett.”
Mary McNamara, a Los Angeles Times kritikusa vegyesen érzett a premier után, ő inkább a mesebeli témájú drámákat szereti, mint például a Once Upon a Time, bár szerinte a Grimmben is megvan a jó beállítás és a jó színészgárda, de kérdéses, hogy a szórakoztató bűncselekmények és a mesebeli szörnyek mennyire lesznek izgalmasak néhány epizód után.

A második évad sokkal jobb fogadtatásban részesült, a Metacritic indexén ez 73 pontot kapott a 100-ból. A Los Angeles Times szerint, „Lehetetlen nem szerint egy sorozatot egy bájos fűszerboltossal, és lehetetlen nem szeretni a Grimm második évadát.”

www.GRIMMHU.gportal.hu | © Copyright. Minden jog fenntartva!
 
A történet

Nick Burkhardt, a 30 éves nyomozó, bolodgan él Portlandben a kedvesével Juliettel, egészen addig a napig, amíg fel nem tűnik Marie nénikéje.. Nick egyre több furcsaságot lát, amire a nagynénje adja meg a magyarázatot: Ő egy Grimm. A Grimmek feladata, hogy leszámoljanak a Keveréklényekkel. Sajnos Marie nénikéjét elveszti, de nem marad sokáig segítség nélkül: barátja lesz Monroe, a Dúvad, akit az egyik ügy kapcsán ismer meg. Sajnos egy idő után Nicknek egyre nehezebbé válik titokban tartani, ki is ő, de nem csak ez okoz bonyodalmakat...

 
Chat

A Chat arra szolgál, hogy a sorozatról alkotott véleményeteket leírjátok, kérdezzetek a sorozattal kapcsolatban.
Ezúttal megkérlek: ne káromkodj, használd a Spoiler taget ha spoileres tartalmű az írásod, és ne hirdess.

Figyelem! A feliratok aktuális állásáról ne itt érdeklődj, hanem a feliratkészítők elérhetőségein!

 
Friss
Friss bejegyzések
2015.05.18. 08:44
2015.05.12. 11:33
2015.05.12. 11:30
2015.05.12. 11:29
 
Információ
Jogi nyilatkozat
Az itt található összes írásos anyag a weboldal tulajdonát képezi, kivéve a forrással megjelölt anyagokat. Az oldal szöveges tartalmának bármely módú lemásolása, és más weboldalon való feltűntetése szigorúan tilos, törvénybe ütköző, ezért jogi következményekkel járhat. Az egyes tartalmak engedéllyel és forrásmegjelöléssel együtt való feltűntetésére van lehetőség, ezzel kapcsolatban vedd fel a kapcsolatot a szerkesztővel.
A sorozattal kapcsolatban lértehozott további rajongói oldalak számára az imént említett írásos engedélyre és forrásmegjelölésre nincs lehetőség. Ezen oldalak számára a tartalom másodközlése, felhasználása szigorúan tilos.
Adatok
Szerkesztő: Gabo
E-mail: grimmhu.gp@gmail.com
Nyitás: 2012.03.08.
Host: gportal.hu
Az oldal szerkesztéséhez az alábbi weblapok nyújtanak támogatást: (X) (X) (X)
Előző kinézetek: KATT
2012-2014. Grimm Hungary (GRIMMHU)
Minden jog fenntartva! | All rights reserved!
 
Látogatók
Indulás: 2012-03-08
 
Vissza a lap tetejére
 
A PARTNEREKET, A JOGI NYILATKOZATOT ÉS AZ INFORMÁCIÓKAT 2015. FEBRUÁR 1-JÉTŐL A BAL, ILLETVE A JOBB OLDALI MENÜSÁV ALJÁN TALÁLOD!


STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK